Abborre kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,1 | % | |
Protein | 96,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 108 | kcal |
Energi kJ | 453 | kJ | |
Fett | 0,8 | g | |
Protein | 25 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 98,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 276 | mg |
Jod | 30 | µg | |
Järn | 0,31 | mg | |
Kalcium | 21 | mg | |
Kalium | 491 | mg | |
Magnesium | 34 | mg | |
Natrium | 200 | mg | |
Selen | 55,6 | µg | |
Zink | 0,66 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,93 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 19 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 19 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,96 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,56 | mg | |
Vitamin D | 26,98 | µg | |
Vitamin E | 0,93 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Avfall | 76 | % | |
Vatten | 72,6 | g |