Abborre
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,9 | % | |
Protein | 97,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 86 | kcal |
Energi kJ | 359 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Protein | 19,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 77,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 219 | mg |
Jod | 8 | µg | |
Järn | 0,24 | mg | |
Kalcium | 16 | mg | |
Kalium | 389 | mg | |
Magnesium | 27 | mg | |
Natrium | 33 | mg | |
Selen | 44,1 | µg | |
Zink | 0,52 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,49 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
Vitamin D | 21,4 | µg | |
Vitamin E | 0,74 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 60 | % | |
Vatten | 78,6 | g |